Μήπως ο υπολογιστής σας… σάς παρακολουθεί;

laptop-spy πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Καλύψτε την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή σας

Πιστεύετε κυρίες μου πως είστε ασφαλείς στην θαλπωρή του σπιτιού σας, ενόσω “σερφάρετε” στο Διαδίκτυο, φορώντας μόνο το… άρωμά σας;
Ξανασκεφτείτε το…
και μην επιτρέπετε σε εφαρμογές τύπου Facebook να αποκτούν πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου, ή του προσωπικού σας υπολογιστή.

Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα που μπορούν να εισέλθουν στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, συνήθως μέσω ενός «Δούρειου Ίππου». Αυτά είναι γνωστά και ως «trojan horses» και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν.
Και ακόμη περισσότερο…
να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνο του laptop σας.

Να έχετε καλυμμένη την κάμερα του laptop με ένα χαρτί υψηλής πυκνότητας, ή ακόμη καλύτερα με κάποια ταινία (με προσοχή βέβαια για να μην χαλάσει ο φακός). Έτσι θα χρησιμοποιείται μόνον όταν εσείς θέλετε να την χρησιμοποιήσετε. Αφού την σκεπάσετε, δοκιμάστε να «τρέξετε» το πρόγραμμα της κάμερας, για να βεβαιωθείτε πως η οθόνη σας δείχνει «μαύρο».

Αν δεν θέλετε να δείτε τον εαυτό σας να ποζάρει σε «περίεργα» sites ή να πέσετε θύματα Διαδικτυακού Εκφοβισμού (γνωστού και ως Cyberbullying)…
προστατέψτε μόνοι σας τόσο την αληθινή, όσο και την ψηφιακή σας ζωή.
Ποτέ δεν ξέρετε αν κάποιο προγραμματάκι «Δούρειος Ίππος» δεν σας αναμεταδίδει κάπου που δεν έχετε εσείς επιλέξει να μεταδώσετε εσείς οι ίδιες την όμορφη εικόνα σας να κυκλοφορεί γυμνή μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.
Γιατί;
Γιατί εσείς του έχετε δώσει πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου ή του προσωπικού σας υπολογιστή.

laptop-girl πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα

Μην δίνετε σε εφαρμογές (applications) πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα σας

Πολλές και πολλοί από εσάς έχετε εφαρμόσει στον messenger μία εντελώς λάθος τακτική. Αντί να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε στον άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνείτε, του στέλνετε ηχητικό απόσπασμα με την φωνή σας.
ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ…
Αφενός ο άλλος μπορεί να βρίσκεται σε δημόσιο χώρο και να μην μπορεί να το ακούσει (μπορεί όμως να διαβάσει)…
αφετέρου, ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, έχετε επιτρέψει στο Facebook να έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο του κινητού σας τηλεφώνου ή του προσωπικού σας υπολογιστή. Αυτό σημαίνει πως ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΟΠΟΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΘΕΛΕΙ.
Μπορείτε να το επαληθεύσετε και εσείς, όταν μετά από κάποια συνομιλία σας με το κινητό σας, ειδικά αν έχετε το WiFi ή τα δεδομένα σας ανοικτά…
Βλέπετε έπειτα στην αρχική σας σελίδα του Facebook να εμφανίζονται διαφημίσεις με “λέξεις-κλειδιά” από τις λέξεις που είχατε χρησιμοποιήσει λίγο πριν.

Διαβάστε ακόμη:

Το Φιλί της Μέδουσας: Γνωριμία με τον Εχθρό

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos: Προηγμένες Υπηρεσίες Ασφαλείας

©2004-2020 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Σύμβουλος επί θεμάτων Ασφαλείας

Η εγκληματικότητα στις μέρες μας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, παρουσιάζοντας δυστυχώς αυξητικές τάσεις, κυρίως εναντίον του πιο αδύναμου κομματιού της κοινωνίας μας… τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους.
Ζούμε σε συνθήκες Πολέμου και σε έναν πόλεμο επιβιώνουν μονάχα οι τυχεροί και οι εκπαιδευμένοι. Μην αφήνεστε στην τύχη σας.
Εκπαιδευθείτε!
Από την εκπαιδευτική ύλη του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Οδηγός Επιβίωσης στο Σήμερα».
Την Θεωρία μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις»
στην Πράξη μπορείτε να εκπαιδευτείτε στα σεμινάριά μας.

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *