Νέους Δισεκατομμυριούχους δημιούργησε ο “Κορωνοϊός”… στα ύψη Τεχνολογία και Υγεία

Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε σε επίπεδο ρεκόρ εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγράφει έκθεση της τράπεζας UBS και της εταιρείας συμβούλων PwC, καθώς το ράλι στα χρηματιστήρια και η αύξηση του τζίρου εταιρειών των τομέων της πληροφορικής και της υγείας ώθησαν την περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου να σπάσει το φράγμα των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η έκθεση, που καταπιάνεται με πάνω από 2.000 δισεκατομμυριούχους, στα χέρια των οποίων βρίσκεται περίπου το 98% του πλούτου αυτής της ομάδας του πληθυσμού, διαπιστώνει πως η περιουσία τους αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο και πλέον τους πρώτους μήνες της πανδημίας, φθάνοντας τα 10,2 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 8,9 τρισεκατομμύρια δολάρια και είχε καταγραφεί στα τέλη του 2019.

Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι ο αθροιστικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων πενταπλασιάστηκε ως και δεκαπλασιάστηκε τα τελευταία 25 χρόνια – δηλαδή το διάστημα που καλύπτει η βάση δεδομένων της UBS και της PwC. Όταν η τράπεζα και η εταιρεία άρχιζαν να συγκεντρώνουν στοιχεία για αυτή την ομάδα, ο πλούτος της ανερχόταν αθροιστικά σε κάτι περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Από την 7η Απριλίου ως την 31η Ιουλίου φέτος, οι δισεκατομμυριούχοι σε όλους τους τομείς δραστηριότητας με τους οποίους καταπιάνεται η έκθεση είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται με διψήφιο ποσοστό. Ειδικά οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας, της υγείας και της βιομηχανίας είδαν την περιουσία τους να μεγαλώνει με ρυθμό 36% ως 44%.
Η πανδημία επιτάχυνε την τάση ανόδου της περιουσίας επιχειρηματιών των τομέων της τεχνολογίας και της υγείας και πρωτοπόρων σε διάφορους κλάδους.

Από το 2018 ως τον Ιούλιο του 2020, οι δισεκατομμυριούχοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 42,5% στα 1,8 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία των UBS και PwC, ενώ οι επιχειρηματίες που έχουν κάνει την περιουσία τους δραστηριοποιούμενοι στον τομέα της υγείας είδαν τον δικό τους πλούτο να αυξάνεται κατά 50,3% την ίδια περίοδο, στα 658,6 δισ. δολάρια.

Περίπου 200 από τους δισεκατομμυριούχους αυτούς έχουν υποσχεθεί να διαθέσουν ποσό ύψους περίπου 7,2 δισ. δολαρίων αθροιστικά για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με την έρευνα. Η UBS και η PwC εκτιμούν πως η συνεισφορά των δισεκατομμυριούχων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, καθώς και της κοινωνικής και οικονομικής αναταραχής που προκαλεί, είναι υψηλότερη στην πραγματικότητα, χωρίς πάντως να διευκρινίζουν πόσο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεκαετία 1980…
Ο πλανήτης βγαίνει από μια μακρά περίοδο λιτότητας και μπαίνει σε τροχιά Ανάπτυξης.
Πώς;
Απλό…
Τυπώνοντας χρήμα και δίνοντας ώθηση στην Κατανάλωση, άρα και στην Ζήτηση, άρα και στην Ανάγκη για περισσότερη Παραγωγή, άρα και στην Απασχόληση Εργατικού Δυναμικού.

Όλα αυτά συνεπάγονται αύξηση της επιστημονικής Έρευνας και κονδύλια για χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων Τεχνολογίας, αποτελέσματα των οποίων είναι τα υλικά αγαθά και οι υπηρεσίες που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα.
Η ανάπτυξη της Τεχνολογίας μέσα σε διάστημα τριών δεκαετιών είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ…
έγιναν ανακαλύψεις που δεν είχαν γίνει μέσα σε αιώνες ολόκληρους Ανθρώπινης Ιστορίας.

Την δεκαετία του 1980 όλοι ήξεραν τo τηλέφωνο…
ελάχιστοι “μυημένοι” ήξεραν τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.
Δείξτε σήμερα σε έναν 50άρη ή 60άρη χρήστη του Facebook ένα τηλέφωνο με στρογγυλό “καντράν” και θα θυμηθεί αμέσως με νοσταλγία την εποχή που το χρησιμοποιούσε.
Δείξτε του μια παλιά δισκέτα της ίδιας εποχής, πρόδρομο του σημερινού “στικάκι”, δεν θα ξέρει καν τι είναι…

Δεκαετία 2020…
τότε που το 1980 λέγαμε πως θα ταξιδεύαμε για weekend στην Σελήνη.
Οι Αφέντες των λαών κραυγάζουν για Λιτότητα…
και το κάνουν τρώγοντας χαβιάρι και σολομό στα διαλείμματα των κάθε λογής “-group” που αποφασίζουν για τις τύχες των λαών, των κοπαδιών τους.
Υποχρεώνοντας τους λαούς τους να φορούν μάσκες-φίμωτρα για να τους ασκούν Ψυχολογική Βία…
κλείνοντάς τους τα στόματα με ψίχουλα από τα Θυέστεια γεύματά με τις σάρκες τους με μορφή “επιδομάτων ανεργίας” και “βοηθημάτων Κορωνοϊού” για να τους κρατούν υπάκουους υπηκόους τους.

Και κάποια στιγμή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την Τεχνολογία στην οποία μας “μύησαν” οι Αφέντες μας για να μας ελέγχουν, με τρόπο τέτοιο που να πάψουμε να έχουμε Αφέντες.
Το Παγκόσμιο Πείραμα Διάβασης στην Νέα, Ψηφιακή Εποχή του Ανθρώπου το οποίο ονομάστηκε “CoVid-19” και μέχρι στιγμής είναι ένα Πείραμα Υποταγής Συνειδήσεων των Λαών για να γίνονται ακόμη πλουσιότερες οι Πολυεθνικές Εταιρείες Πληροφορικής και Φαρμακοβιομηχανίες, είναι μια καλή ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τους αναλφάβητους ψηφιακά λαούς, να “γυρίσουν” το Παιχνίδι υπέρ τους.
Να χρησιμοποιήσουν την Τεχνολογία για να αποκτήσουν ΓΝΩΣΗ.Και να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ…

Διαβάστε επίσης:
* Ποιοί και Πώς γίνονται πλούσιοι, πουλώντας σας Φόβο
* Μάσκα… ή Φίμωτρο; Ένα Παγκόσμιο Πείραμα Υποταγής Συνειδήσεων

©2004-2021 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *