Ταξιδέψτε με ασφάλεια

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Όταν ταξιδεύετε στο Εξωτερικό, καλό είναι να έχετε κάνει πρώτα μια μικρή έρευνα στο Διαδίκτυο σχετικά με τις μορφές και τα κρούσματα βίας εναντίον τουριστών που έχουν καταγραφεί στις περιοχές που θα επισκεφθείτε. Με τις μηχανές αναζήτησης αυτό είναι πολύ εύκολο σήμερα και έτσι θα έχετε μια ιδέα για το ποιες περιοχές πρέπει να αποφεύγετε.

Να είστε ενημερωμένοι για την τοποθεσία και τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Πρεσβείας ή του Προξενείου της χώρας σας, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε σε High Risk χώρες. Καλό είναι φτάνοντας στην χώρα να επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία για να την ενημερώσετε για την άφιξή σας και να ενημερωθείτε για τα τους τηλεφωνικούς αριθμούς εκτάκτου ανάγκης, 24ωρης προσβασιμότητας, που διαθέτει για τους υπηκόους της χώρας που εκπροσωπεί.

Αν έχετε κλείσει το ξενοδοχείο από το Διαδίκτυο, να θυμάστε πάντα να έχετε ρίξει μια ματιά στα σχόλια που έχουν κάνει παλαιότεροι επισκέπτες στις κριτικές που βρίσκονται στις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μια άσχημη εμπειρία έχοντας πέσει θύματα μιας εγκληματικής ενέργειας, το “εξομολογούνται” σε μια κριτική στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει.

Μην παίρνετε μαζί σας όλα σας τα υπάρχοντα όταν φεύγετε από το ξενοδοχείο σας, αλλά και μην τα αφήνετε έκθετα στο δωμάτιό σας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν χρηματοκιβώτια στα δωμάτια, αλλά αν δεν έχουν, ζητήστε να χρησιμοποιήσετε το χρηματοκιβώτιο ή τις θυρίδες που βρίσκονται στην Διεύθυνση του ξενοδοχείου.

©2004-2020 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Η εγκληματικότητα στις μέρες μας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, παρουσιάζοντας δυστυχώς αυξητικές τάσεις, κυρίως εναντίον του πιο αδύναμου κομματιού της κοινωνίας μας… τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους.
Ζούμε σε συνθήκες Πολέμου και σε έναν πόλεμο επιβιώνουν μονάχα οι τυχεροί και οι εκπαιδευμένοι. Μην αφήνεστε στην τύχη σας.
Εκπαιδευθείτε!
Από την εκπαιδευτική ύλη του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Οδηγός Επιβίωσης στο Σήμερα».
Την Θεωρία μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις»
στην Πράξη μπορείτε να εκπαιδευτείτε στα σεμινάριά μας.

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *